Divat/Szépség, Egyéb kategória, Otthon

Karácsonyra készülődve

Karácsonyi dekoráció irányzatok 2019.

Nyugalomban rejlik az erő

Alig egy hónap és itt a karácsony. Lassan felkerülnek az ajtókra az adventi koszorúk és az ablakokban, erkélyeken, kerti fenyőfákon megjelennek a színes fényfüzérek, girlandok. Sokan szeretik a lakásukat is karácsonyi díszbe öltöztetni és téli, fahéjas illattal betelítve a szobát, fokozni a karácsony várás időszakát.

De tudják, hogy a karácsonyfa és karácsonyi dekoráció csakúgy, mint a divat új trendekkel jelentkezik minden évben, melyeket ugyancsak neves designerek, stílusirodák határoznak meg és adnak közre az év elején, hogy a virágkötők és kereskedők felkészülhessenek az év végéig?  A legautentikusabb információforrás ebben a témában a Christmasworld nemzetközi szakvásár Frankfurtban.

Vessünk hát egy pillantást, az idei ajánlások négy fő témájára!!

Nyugalom, természet, tisztaság és csillogás

Tisztaság és nyugalom

A 2019 – es karácsonyi trendek jellemzői a tisztaság, az egyszerűség és a természet. Szelíd struktúrák keverednek átlátszósággal, visszafogott formákkal, melyek szinte poétikus kis meséket idéznek meg. A színpaletta a tiszta, semleges tónusoktól, az aranyon és ezüstön át a kő és gyöngyház színű árnyalatokig terjed.

A felhasznált anyagok a fények és háttérfények alkalmazásával ködös, felhős hatást keltenek. Az így elért természetfeletti benyomás és, a tiszta , modern formák, sima felületekkel, magas fényű kő – és gyűrött felületekkel párosulnak.

Természetesség a legjobb ütőkártya

Az idei karácsonyfa díszítés és dekoráció az érzelmekre kíván hatni. Ezt a témát a föld tónusok és a rusztikus szövetek jellemzik, melyek egyesítik a természet és a kézművesség egységét. A meleg és égetett tónusok jól kombinálhatók a matcha zölddel. A kissé törékeny és repedezett, enyhén antikolt felületek érzékenysége magával ragadó egyszerűséggel hangsúlyozza a természet közelséget.

Vidám és színes nyüzsgés

Ez az irányzat aranyos, vicces és hihetetlenül fiatalos. Az őszibarack szín keveredik gyömbérrel és nugáttal. Ehhez hozzáadódik a mazsola, a kókuszdió és a jeges eper színe, ami már első pillantásra vidámságot és frissességet t áraszt,  és rendkívüli ragyogással jár. El lehet képzelni ezeket a színeket a zöld és a piros klasszikusokkal. Látványos élénk kompozíciók jönnek létre ebből a „házasságból”.

A felületek magukba szívják ezt a színkeveréket, melyek átlátszó – és matt üvegekkel, vagy más díszítő üvegfelületekkel társulnak. Mindez kedves és fiatalos képet fest, és jó hangulatot teremt

Fényűzés nélkül nem megy

Az év negyedik karácsonyi témája a fény és a ragyogás. A karácsony az ünneplés, a vendégeskedés és a fények ideje, ezért nem hiányozhat egy kis csillogás a karácsonyi díszítések repertoárjából sem. Az élénk színek és az irizáló felületek látványosan közvetítik az elbűvölő ragyogást.

E téma alapját a mély és ragyogó tónusok, a ragyogó fémszínek különböző tónusainak a kombinációi adják, melyek következtében összehasonlíthatatlan árnyalatok jönnek létre. Flitterek, lurex és fényes, ragyogó, kissé fémes anyagok kerülnek itt feldolgozásra.

Nos, ezek az általános irányzatok megkönnyíthetik azoknak az elképzelésit, akik maguk szeretnek adventi koszorút, asztaldíszt vagy éppen kis karácsonyi díszeket készíteni. Aki azonban a klasszikus, el nem évülő zöld, piros, arany színhangulatot szereti, az nyugodtan feldíszítheti otthonát és karácsonyfáját ebben a színharmóniában.

Fotók: Pinterest.hu

 Ács Klára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük