Divat/Szépség

Tükröm, tükröm…! Mit vegyek fel karácsonyeste?

Már itt kopogtat az ajtónkon karácsony. Az ajándék vásárlás és a karácsonyi menü összeállítása mellett a legtöbb nő kérdése ilyenkor: mit vegyek fel karácsony estéjén? Elméletileg ünnepelhetnénk joggingba, vagy kopott farmerban is, hiszen családi körben vagyunk. (Sajnos vannak, akik ezt így is teszik.) Szenteste azonban legtöbben mégis ünneplőbe öltöztetik testüket és lelküket, az estét családi körben, feldíszített karácsonyfa és gyertyák fénye mellett, csillogó szemek között szeretnénk eltölteni. Szeretnének kicsit maguk is csillogni, elegánsan, ünnepélyesen felöltözni.

A karácsonyi toalett összeállításánál is van azonban két fontos szempont: az egyik az elegancia, a másik a kényelem. Miért fontos a kényelem? Mert sajnos a legtöbb házasszony karácsonyeste is „szolgálatban” van. A vacsora befejezéséig ugyanis időnként konyhai teendők is akadnak.  A kényelmi szempont figyelembevétele azért is fontos, mert bizony mire a többfogásos menü végére érünk, szűkké válhat a szoknyánk és nincs annál rosszabb, mint amikor feszengünk a szoros ruhában, szoknyában, vagy nadrágban. Ezért egy egyenes, vagy a test vonalát lágyan követő sötétkék, fekete vagy a karácsony színeit idéző bordó vagy zöld ruha lehet egy jó választás egy szép sállal, kendővel, rátett gallérral, nemes bizsuval, vagy egy sikkes kiskabáttal, blézerrel, csipkeboleróval és természetesen kell valami csillogó is. Különösen igaz ez idén, amikor a fényes, fémes csillogás, a csipke, a plisszé a divat.

 Három szituáció, három dress code javaslat

Ünnepeink sorában kiemelkedő helyet foglalnak el a karácsonyi ünnepek, a különböző rituálék és különböző szintű családi összejövetelek gondoskodnak e napok egyediségéről és különlegességéről. Ahány ház, annyi szokás, tartja egy közmondás, ezért szeretnénk önöknek három karácsonyi szituációt és három ennek megfelelő dress code javaslatot bemutatni, amivel reményeink szerint segíteni tudjuk Önöket karácsonyi öltözetük összeállításában. Mindehhez két ismert, stílusában egymástól eltérő magyar márka, illetve divattervező kollekcióiból – az  Empórium – Empórium és Aura kis szériás kollekciójából és Megla Rózsa divattervező Navona márkanevű egyedi kollekciójából válogattunk.

Ünneplés nagy családi összejövetel keretében

Szenteste legtöbb esetben minden generáció együtt van. A nagyszülők, az anyós, az após, az unokák összegyűlnek egy fedél alatt, hogy együtt töltsenek egy szép napot. Mint  ahogy azt talán önök is ismerik, az izgalom a meglepetés előtt és utána is nagy – és ez biztos nem teszi unalmassá a délutánt és az estét. A kicsik játszani akarnak, a konyhában stressz uralkodik, a fát még fel kell díszíteni, a család kutyája meg ki akar menni a szabadba. Egy ilyen napon olyan öltözetre van szükségünk, ami nemcsak jól néz ki, hanem kényelmes is és minden helyzetben megfelel.

Ha e sorokban magukra ismernek, akkor Önöknek ennek megfelelően egy sportos-elegáns összeállítás a megfelelő, hogy ne csak jól nézzenek ki, hanem kényelmesen tudjanak minden helyzetben helytállni. Így ajánlunk egy nemes kasmír, vagy enyhén lurex, fémes csillogású pulóvert. Egy puha, „hízelgő” pulóver nemcsak kellemes, de mozgásszabadságot is biztosít minden családi szórakozásban, akár szabadban, a hidegben vagyunk, vagy bent a melegben. Ehhez jól néz ki egy csinos kockás vagy egyszínű szövet vagy bársony nadrág, ami a megjelenésnek egy csipet klasszikus eleganciát kölcsönöz. Megfelelő összeállítás lehet egy idén befutó Marlene nadrág egy szép blúzzal vagy pulóverrel, akár magas nyakúval is, de egy selyem-  vagy lurex blúzzal még egy szép (nem rongyos, nem kopott) farmer is szóba jöhet. Mindehhez egy aranylánc szikrázást ad, ami minden tekintetet magára vonz.

   

Empórium: Klasszikus nadrághoz hosszú vagy rövid blézer, farmerhez, klasszikus fehér  dupla selyem blúz vagy fémes póló kényelmes, de mégis ünnepi megjelenést adhat. www.emporium.hu

   

Navona: nemes anyagokból ajánl fiatalos, kényelmes modelleket. www.navona.hu

Karácsony szűk körben

Nem minden család nagy és sokan ünnepelnek szívesen kis körben. Az ilyen karácsonyi ünnepek nyugodtabbak. Ez azt jelenti, hogy a karácsonyi megjelenés lehet elegánsabb, és a középpontban nem a praktikumnak kell állnia. Milyen lenne egy klasszikus fekete ceruza szoknya, vagy egy kis pörgős, vagy egy divatos plisszé szoknya midi hosszúságban? Jó választás lehet az elegáns szoknyákhoz egy laza, lágyan omló selyem blúz nyakban masni kötésű záródással, vagy csipke felső.

 

Empórium: bársony szoknya elegáns fehér blúzzal, a „kis fekete” Chanel kabátkával., Marlene nadrág királykék elegáns blúzzal www.emporium.hu

   

Empórium: elegáns különleges anyagú ruha és nemes hatást keltő fényes, flitterhatású bársonyruha.  www.emporium.hu

Megjelenhet a „kis fekete” is különböző variációkban vagy elegáns nadrágkosztüm.

   

Navona: elegáns alkalmi modelljeit a visszafogottság, mégis extravagancia jellemzi. Bársony, csipke, csillogás, különleges magas minőségű anyagok. www.navona.hu

  

Navona: karácsonyi színvilágú ruha hozzá illó zöld bársony kabáttal www.navona.hu

 

 

   Navona: ha ki akar lépni a hagyományos karácsonyi színekből, nagyon elegáns a türkiz csipke, és a fémes csillogású szoknya

A test vonalát lazán követő csipke vagy bársony, egy széles fodor szegélyben végződő, enyhén extravagáns ruha, ugyancsak jól illik a karácsonyestéhez. A fontos mindig a színharmónia és idén különösen a fényes, fémes csillogás, amit vagy az anyagválasztással vagy a kiegészítőkkel érhetünk el.

Kettesben

Sok pár kettesben tölti a szent estét. Ilyenkor be lehet dobni a Wow – megjelenést. Partnere értékelni fogja, ha csak az ő számára öltözik ki. Ha a karácsony estét különösen romantikusan és stílusosan akarják eltölteni, akkor jó döntés egy csipke vagy bársony ruha. E nemes anyagok minden centimétere fénypontja a megjelenésnek. Például egy aranyszínű anyag felett a fekete csipke nemesen tükrözi vissza az ünnepi fényeket. A ruhát egy körömcipő, leginkább fekete egészítheti ki.

 

 Navona: fiatalos alkalmi modellek www.navona.hu

A cikkben egy-egy neves magyar tervező, márkájával találkozhattak, bizonyítékául annak, hogy jó minőségű, divatos és kreatív ruhákért nem kell külföldre menni, sőt. Mindhárom márka esetében különösen szembetűnő a remek ár – érték – minőség arány.

Végül, de nem utolsó sorban néhány mondat a kollekciókat bemutató cégekről.

Empórium

„Az Empórium egy többgenerációs magyar családi vállalkozás. Ruháinkat a modern városi nőknek kínáljuk, akiknek fontos az elegancia. Kínálatunkból sosem hiányoznak a klasszikus darabok, mint a Chanel blézer vagy kosztüm. Kollekciónkban törekszünk a sokszínűségre, hogy minden alaktípus megtalálja a hozzá illőt, kis méretektől egészen a kerek vonalakig. Hiszünk abban, hogy nincs tökéletes alak, csak tökéletesen szabott ruha. Az Empórium darabok egytől-egyik Magyarországon készülnek, magyar szabászok és varrónők kezei alatt, már három évtizede.

Gyere el üzletünkben és nézd meg alkalmi, üzleti és elegáns darabjainkat 34 – től 52 -es méretig! Legyél törzsvásárlónk, ami kedvezményeket biztosít számodra!”

Üzleteink a város 5 pontján megtalálható.

Elérhetőségünk: www.emporium.hu, info@emporium.hu

 

Navona Fashion

„A Navona Fashion 1997-ben indult útjára. Azóta eltelt két évtizedben Budapest szívében egyik meghatározó szalonjává nőtte ki magát.

A divatház szezononként új kollekcióval lép piacra, melyek magas minőségű olasz és francia anyagokból, kézimunkával készülnek. A Navona ruhák rendszeresen láthatók a legismertebb divatmagazinok címlapjain és divat oldalain, valamint a világ nagyvárosaiban rendezett rangos külföldi filmfesztiválokon: Bécs, Cannes, Hollywood.

Navona ruhában a NŐ álma teljesül.

Modern elegancia, letisztult formavilág, mely kiemeli viselője egyéniségét. A legkiválóbb olasz alapanyagokból tervezem és készítjük ruháinkat, ahol az elegáns megjelenés a jólöltözöttség fontos része: casual, üzleti, alkalmi, esküvői és örömanya öltözetek.” Elérhetőség:

Megla Rózsa – designer

+36 20 951 1939

navona@navonafashion.com

1054 Budapest, Hold utca 21. III.em. 4

Időpontért a fenti elérhetőségen lehet egyeztetni.

www.navona.hu

 

   Ács Klára

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük