Divat/Szépség, Egyéb kategória

Tavaszi irányzatok 2020

Tavaszi irányzatok – 2020.

Bár idén enyhe telünk volt, mégis várjuk már a tavaszi napsütést, a tavasz illatát, üde színeit, és a természet virágba borulását. Szekrénybe kerülhetnek a téli kabátok és dzsekik.  

Régen a különböző évszakoknak megvoltak a szinte kötelezően viselendő színei és ruhadarabjai, melyek éveken keresztül nem, vagy csak alig változtak. A tehetősebbek varratták ruháikat, így azok nem egy szezonra, hanem néhány évre készültek. Felgyorsult világunkban ez már nem így van.

Mi várható az idei tavaszi szezonra? Melyek lesznek a „must have” darabok?

Friss, vidám színek, divatos régi – új anyagok, fazonok és részletek alkotják az aktuális trendet, melyben megtaláljuk a nadrágkosztümöket, shortokat (rövid nadrágok), túlméretezett blézereket, biciklis nadrágokat, mini – és midi szoknyákat, organza blúzokat, öveket és kis fogantyús táskákat.

A Pantone ez évi ajánlásában a klasszikus kék áll az első helyen. A mélykék tónusok nemcsak a kifutókat, de az utcai divatot is meghatározzák. Megnyugtató, izgalmas és olyan mélykék, mint az óceán az egyik újonnan érkező kék árnyalat. A klasszikus kék az esti égboltra emlékeztet. Ezek a trendszínek csodálatosak mindennapi használatra. Mindegy, hogy ruha, blézer vagy jeans, a klasszikus kék mindig jó választás.

További hangsúlyos trendszínek a piros, a pink, a sárga, a natúr tónusok, a fehér és a krém. Minták közül a pettyes és a kockás a favorit.

Anyagok közül különösen előkelő helyet foglal el a divatban az organza. Ez az átlátszó, alkalmi anyag, lassan bevonul az utcai divatba és ezzel a ruhásszekrényünkbe is. A csinos organzaujjú felsőrészek alatt kis bustier – t vagy selyem topot hordhatunk. Visszatérnek a kis bőrdzsekik, sötét árnyalatokban és gyakran hosszú szabásban. Bőringek és bőr blézerek emellett szívesen látott darabok 2020 tavaszán a bőr szoknyák és bőr shortok vagy nadrágok is.

Örülhetnek a BIKER-LOOK (biciklis megjelenés) fanok. A cool kiskabátokat idén oversized (túlméretezett) fazonban hordják bőszáru, libegő nadrágokkal, vagy bikerrel kombinálva. A blézerek hosszabbak, eltakarják a csípőt, extravagáns bő ujjukkal vagy bőr optikában jelennek meg. (Ez kedvez az erősebb testalkatuknak.) Kedvelt összeállítás lesz a blézer és short összeállítás.

Mindenképpen lenni kell tehát a szekrényünkben egy jó blézernek. Ezt mindenhová felvehetjük, nemcsak a munkába tökéletes, de menő lehet egy csajos estén bárban, összejövetelen, partin is. Érdemes tehát egy jobb minőségűre beruházni, amit egész évben hordhatunk.

Látható, hogy a tavasz igazán változatos divatot kínál, de kérem, vigyázzanak, mert ebben a kínálatban több olyan darab is található, ami kizárólag, jó alakú fiatal lányok számára ajánlott!

Ács Klára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük