50+, Divat/Divathírek, Divat/Szépség, Egyéb kategória

50 pluszosan is stílusosan a különleges alkalmakon

Operalátogatás, elegáns vacsora vagy az unoka keresztelése, sok olyan alkalom van, amikor ki kell öltöznünk, és csak mert valaki túllépett az 50-en, nem jelenti azt, hogy a ruhaválasztásban visszafogottnak kell lennie. Aki megtart néhány  alapszabályt, mindig megfelelő lesz a megjelenése. Mi ez a három szabály? Nos, ez a következő: minőségi alapanyag és kidolgozás, alaknak megfelelő fazon és végül, de nem utolsó sorban az egyén színeinek az alkalmazása.

Minőségi anyagok és kidolgozás

Az első számú szabály tehát,hogy ne rosszul kidolgozott, gyenge minőségű ruhadarabok legyenek a szekrényünkben. Tehát az újak vásárlásakor a következőkre kell figyelnünk: a jó minőségű anyagokra, és a minőségi kidolgozásra, mivel a gyengébb minőség nemcsak látható, de érezhető is. A jó minőség alapja a ruha anyagánál kezdődik. Az olyan természetes anyagok, mint a selyem, a kasmír, a pamut, a len, viszkóz, a gyapjú, vagy a szépen kidolgozott csipke, a sifon, jó viselési tulajdonságokkal és jó benyomással rendelkeznek. Ezek a textíliák bőrbarátok és lélegzőbbek, mint a műszálas anyagok és semlegesítik a nem kívánt szagokat, míg a műszálak felerősítik azokat.

Továbbá azt is fel lehet ismerni, ha a ruha varrása jó minőségű.  Optimálisak a kis öltések és fontos, hogy a varrásnál az anyagok ne legyenek hullámosak.

A kiegészítőknél és az ékszereknél is inkább értékeset, mint sokat érdemes használni. Az igazi ékszer nemes anyagokból, mint arany, ezüst, titán vagy platina, hosszú életű és a bizsukkal ellentétben nem mennek ki a divatból, de szóba jöhetnek igényes dizájner darabok is.

Javaslat:Minden szempontból magas minőség!

Megfelelő szabás

A minőség mellett a szabás a második fontos szereplő. Mindegy, hogy milyen fényűző a ruha vagy milyen elegáns az öltöny, ha annak a szabása bő vagy szűk, az zavarja az összbenyomást. A nagyon széles zakó váll hamar divatjamúlttá válik, a túl szűk ruha kevésbé elegáns. Ez azonban semmiképp nem jelenti azt, hogy az alakot hangsúlyozó ruháról le kell mondani. A gömbölyded nők is hordhatnak ruhákat, mindaddig, amíg azok nem vágnak be. Az aktuális divatban is vannak elegáns estélyi ruhák minden színben és fazonban nagy méretben is.

Színek

Különleges alkalmak során kipróbálhatunk valami újat, divatosat. Miért ne használhatnánk élénk tónusokat a klasszikus tompa színek helyett? Mielőtt azonban ezt megtennénk, győződjünk meg arról, hogy a szín megfelel – e saját színtípusunknak.

A szín blokkokhoz és a vad minták keveredéséhez viszont óvatosan nyúljunk! Egyszerű öltözékhez célszerű extravagáns kiegészítőket felvenni, míg egy érdekes szabású, vagy mintás ruhához,  összeállításhoz, visszafogott kiegészítőket ajánlott viselni.

Fotók: Pinterest.com

Ács Klára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük