Divat/Divathírek, Egyéb kategória, Otthon, Szabadidő/Kultúra

Közeledik karácsony

Karácsonyi dekoráció 2021

Gyertyák, fényfüzérek, girlandok, színes gömbök, adventi koszorúk, fahéj illat, mézeskalács figurák … és már érezzük is a karácsony hangulatát. Advent közeledtével érdemes megismerni milyen új irányzatok teszik különlegessé, stílusossá 2021 karácsonyi trendet, melynek mottója:”Természetesség, fény és bőség” . Ez a hármas csodálatosan izgalmas látványokat eredményez.

Adventi koszorú kicsit másképpen

Négy gyertya és zöld fenyőágak – a klasszikus adventi koszorú mindig szép és kellemes dísze a szobának. Sok lakberendező azonban mindig keresi a változatosságot, ezért idén találkozhatunk újszerű, szokatlan adventi díszekkel is. A fenyő zöldek mellett megjelennek a virágból, vagy füvekből, eukaliptuszból és pozsgás növényekből  összeállított adventi koszorúk. De, nemcsak az adventi koszorú megtervezésekor engedhetjük szabadjára fantáziánkat, hanem azok elhelyezésekor is. Míg az adventi koszorú általában az asztal közepét díszíti, tehetjük azt az étkezőasztal fölé vagy akár a falra is felakaszthatjuk. Így is nagyszerű lesz a látvány.

Idén különösen népszerűek a fekete, átlátszó és természetes színű karácsonyi gömbök, a purisztikus papírból készült méhsejt golyók, melyek ugyanúgy díszíthetik az adventi koszorút, mint a karácsonyfát, így kölcsönözve azoknak modern megjelenést.

Karácsonyfa , karácsonyi dekoráció – mottó:természetesség

Fenntarthatóság! Ez az, ami ebben az évben a karácsony, karácsonyfa témakörből nem hiányozhat. Itt kizárólag természetes anyagokat lehet használni. Előnyben részesülnek a megújuló termékek, mint a fa, füvek, zsákvászon, kéreg, parafa. Hogy mindezekhez egy kis elegáns atmoszférát teremtsünk, kombinálhatjuk ezt egy szép márvánnyal, kővel vagy fémmel. A természetes esztétikát, mint mindennek a forrását alkalmazzuk, amit egy téli sétán az erdőben felfedezünk: levelek, tobozok, gyümölcsök, diófélék. Ugyancsak előtérben állnak itt a telt téli színek, mit pl. a moha, a vörös bükk a bazalt zöld  és az őz barna.

Legyünk az idén zöldek! A nagy karácsonyfa mellé tegyünk sok kicsi fenyőfát, mint dekorációt, őrült jó lesz. Ezeket egy csoportban együtt is dekorálhatjuk.

Hangulatosabb karácsonyi fények

Gyertyák  pislákoló fénye, kis lámpafüzérek, világító szalagok egyrészt visszafogott fényt adnak, másrészt díszítik a szobát és kellemes, karácsonyi hangulatot árasztanak. Ha kint hideg van, egyszerűen bevisszük a meghitt érzést az otthonunkba, és egy csésze forró teával összebújunk a kanapén. Ez egy csodálatos módja annak, hogy élvezzük a karácsonyi várakozást. A különböző karácsonyi fények, fenyőágak és girlandok mellett remekül mutatnak a papírból hajtogatott csillagok asztaldíszként, vagy indirekt fényforrásként az étkezőasztal fölött.

Új trend: a csillagos ég alatt

Apropó csillagok! Ezeket 2021-ben nem csak a karácsonyi díszek világítására használják majd. A dekoratív karácsonyi trend stílusos és visszafogott,. Extravagáns, arany színű dekoratív ékszerekre emlékeztetve, vagy minimalista papírcsillagok szemet gyönyörködtetőek a karácsonyi nappalinkban.

Pazar karácsonyi asztal bordói vörös színben

Csodálatos lesz az idei karácsony estéje ebben a színvilágban. Idén nem csak magunkat öltöztetjük fel, de a szobánk négy falát is elegánssá varázsoljuk. A fénypont – a karácsonyfa mellett – természetesen az ünnepi asztal. A mottó itt nagyon világos: „A több több”. A bordeaux-i vörös, bársony és arany a 2021-es karácsonyi díszek álomcsapata.

Reméljük, hogy, hogy az új irányzatok bemutatásával még időben tudtunk  inspirációval szolgálni, az ünnepi karácsonyi dekorációhoz.  Már csak egyet kell mondani: békés adventi várakozást és csodálatos karácsonyi ünnepeket szeretteik körében!

Fotók: pinterest.com

Ács Klára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük