Divat/Divathírek, Divat/Szépség, Egyéb kategória

Stílusötletek karácsonyra

Stílus ötletek karácsonyi alkalmi megjelenésre

Beléptünk az adventi időszakba, az elcsendesedés, a nyugalom, az elmélkedés, az adakozás időszakába. De ez már a karácsonyi tervezgetések időszaki is. Mit főzzünk az ünnepekre?  Kinek mit vegyünk ajándékba? Ki mikor jön vendégségbe, látogatóba? Mi mikor és hová megyünk? És természetesen nem utolsó kérdés az sem, hogy mikor mit vegyünk fel? Mit a céges karácsonyi bulira, mit  szenteste , mit karácsonyi vendégségbe vagy vendégek fogadására? Legyen a ruha visszafogott, csillogó, vagy inkább karácsonyi bohókás? Különösen fontos ez a kérdés a hölgyek számára, legyenek kicsik vagy már nagymamák. Azonban  nem csak az fontos, hogy szépek, csinosak legyünk, de az is stílusosak legyünk és jól érezzük magunkat a ruhánkban. Ezért fontos, hogy tisztában legyünk lelki beállítottságunkkal, testalkatunkkal és az adott alkalommal.

Vegyünk szemügyre néhány stílust,  és ki-ki maga dönthesse el, melyik stílus érinti meg leginkább a lelkét és áll legközelebb a testalkatához, korához és egyéniségéhez.

A karácsonyi alkalmak nem az olcsóságról, a fast fashionról szólnak, ezért a NAVONA Fashion  kollekcióiból szemezgettem. Még nincs késő! Fel lehet keresni a szalont, ahol szívélyes fogadtatással és profi tanácsokkal várja Megla Rózsa tulajdonos/tervező, az érdeklődőket.

Romantikus stílus

Elbűvölő, érzéki, nőies, csillogó. A romantikus öltözködésben összekapcsolódik a luxus és az élvezet. Sokan  szeretik ezt a stílust, melyre a lágyan omló fazonok, vagy a nőies, testet gangsúlyozó ruhák jellemzőek.  Lehetnek sima, vagy fodros maxi ruhák is, de szóba jöhetnek szoknya blúz összeállítások is. Jóllehet a romantikus stílushoz hozzátartoznak az élénk színek és virágos minták,  de karácsony lévén, most kerüljük azokat. A színek közül szóba jöhet a piros, amit egy kis feketével kombinálhatunk, a bordó, a zöld, a szolid egyéb sötét színű csipkék,  az arany és az ezüst. Anyagok közül a lágy tapintású szövetek, fényűző textúrák mint a selyem és selyem típusú szövetek, a csipke, a bársony illenek ehhez a stílushoz.

Glamour stílus

Jellemzője a csillogás. A flitter időről-időre visszatér a divatba, így van ez most is. A 60-as évek óta alig hiányzik ruhatárunkból  egy különleges csillogó ruha, akár V-kivágással, akár csupasz háttal vagy vállal vagy aszimmetrikus szabad vállal mini, vagy hosszú változatban.  A díszítés lehet rojt, fodor de maga a mintázat is. A csillogó ruha ideális minden karácsonyi partihoz. A kiegészítőket itt lehet visszafogni, hiszen a csillogás már önmagában is elég. Tudjuk, a kevesebb, mindig több.

Bohém stílus

A bohém kultúra a 20-as évekből, majd a hippi korszakban újratöltve a nem mindennapi életformát szimbolizálja, ami a szabadságot és a kötetlenséget képviseli. A hosszú, leomló maxi ruhák szuper kényelmet nyújtanak vacsora közben és különösen utána, egyszerre ötvözve a hétköznapi és a divatos oldalt. Alkalmi hímzések, csipkeszövetek betétek, bordűrök,  vagy kombinációk, szokatlan minták díszítik a ruhákat. Ehhez a stílushoz illik a sok kiegészítő: láncok és láncok és még több lánc. A légies, könnyű ruhák nagy teret engednek a kreativitásnak. A hozzáillő téli csizma meleg kényelmet és hűvös megjelenést biztosít.

Elegáns,  klasszikus minimalista stílus

A  visszafogott, klasszikus, a kevéssel is feltűnéskeltő megjelenést szerető hölgyek stílusa. Összekapcsolódik az arisztokratikus vonás, a hagyományos stílus és az időtlenség. Letisztult szabás, finom színek jellemzik. Kosztüm, nadrágkosztüm, blézer szoknyával, egyszerű vonalú ruhák taroznak ebbe a stílusba. A kis fekete vagy a hosszú piros ruha – mindkettő támogatja az ünnepi időszak érzékiségét és eleganciáját. Erre a legalkalmasabb egy kicsi, finom cipő ajánlott, hogy ne vonja el túlságosan a figyelmet a megjelenésről.

Végül néhány szó a színekről

A divat- és színtrendek évről-évre változnak. Az idei divatszínek is igen széles skálán mozognak a narancstól a piroson, a harsány pinken, barnán át a zöldekig, az élénk sárgáig, okkerig, kék árnyaltokig és a tört fehérig, de ezek mindegyike nem illik a karácsonyi ünnepkörbe. Mi tehát ami illik?  Természetesen a hagyományos karácsonyi színek, a piros, a bordó, a zöld, a barna, a mély kék, az örök klasszikus fekete/fehér és az arany. Minden ami fényes és csillogó biztosítja a sikkes és elegáns megjelenést. A hagyományos színeke kívül szóba jöhet még a szürke a bogyó színek, a rózsaszín és a bézs.

Ács Klára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük