Divat/Divathírek, Egyéb kategória, Otthon

Karácsonyfa divat 2022

Talán még nem késő, hogy beszéljünk egy kicsit arról, milyen az idei karácsonyfa divat, milyen változások, milyen irányzatok jelentek meg 2022-ben. Persze van egy irányzat, ami soha nem megy ki a divatból, az arany, piros, zöld, ezüst klasszikus színösszeállítás és klasszikus karácsonyfa. De sokan szeretnek minden évben újítani is. Ezért talán érdemes megismerni az új trendeket.

Ebben az évben minden a természetesség, a minimalizmus és a „csináld magad” körül forog. Ennek megfelelően nemcsak a meleg színek, mint a bézs, barna, zöld és a krém fehér játszanak szerepet, hanem a természetes anyagok, mint a fa, a makk, a toboz és a levelek. Fontos emellett a minimális skandináv stílus „kevesebb több” mottója is.

Trendek

A 2022 – es karácsonyi trend két fő iránya a természet és minimalizmus, a természetes anyagok és tompa tónusok.   

1. trend: Természetes, minimalista skandináv irányzat. (Scandi chic)

Minimalista, természetes és időtlen. A skandináv stílus már régóta népszerű a lakberendezésben, és most a 2022-es karácsonyi dekorációs trendekben is megjelenik. Ez az irányzat kerüli az erőteljes színeket, ezért érdemes a természetes tónusokra hagyatkozni: fehér, bézs, szürke, ezüst és antracit. Népszerű ebben az irányzatban a világos színű fa. A természetes megjelenést szárított virágokkal, bogyókkal, gallyakkal és fenyőágakkal lehet hangsúlyozni. A Scandi stílus lényege tehát a minimalizmus és a tompa, ködös színek. Ha mindenáron szeretnénk némi hangsúly is belevinni a dekorációba, azt pirossal lehet elérni, de az erős színeket csak óvatosan lehet alkalmazni.

2. trend: Retro karácsony amerikai stílusban.

A skandináv stílussal ellentétben ezt az irányzatot a gazdagság és színek jellemzik. Mivel az amerikaiak szeretik a színeket, még a giccs is előfordulhat. A klasszikus amerikai karácsonyi megjelenés legnépszerűbb színei a piros, a zöld és az arany, akár sima, akár kockás. A megjelenést tündérlámpákkal, színes karácsonyi lámpákkal, gyertyatartókkal és gyertyaívekkel teszik könnyeddé. Jól illenek a retro megjelenéshez a színes fafigurák, például a diótörők, hintalovak és vonatok. 

 

3. trend: Rusztikus stílus.

Ez a tendencia is a természetesség irányába mutat. Mint az alpesi faházak stílusa itt is a természetes anyagok és hangulat dominál, a megjelenés azonban kissé rusztikusabb, mint a skandináv. E stílus kedvelt anyagai: a kezeletlen fa, bőr, filc és pamut. Ezekkel varázslatos rusztikus varázs érhető el, amit rusztikus világítással tovább lehet hangsúlyozni. A színhatások is természetesebbek és tompábbak, de a sötétvörös, a zsálya és a fenyő zöld is jól illenek ebbe a trendbe.

 

4. trend: Gömbök.

Ebben a stílusban kis és nagy karácsonyfagömbök  minden formában és színben együtt jelennek meg. A korábbi évek tendenciája 2022-ben is folytatódik. A karácsonyfát minden elképzelhető formában és színben díszíthetjük. Bármi megengedett, ami csak tetszik – a klasszikus karácsonyi díszektől a tompa vagy merész tónusokig. A képzeletnek nincs határa.

 5. trend: Visszafogott glamour stílus.

2022 karácsonyán szívesen csillognak és ragyognak a dolgok de, kicsit decensebb és visszafogottabb formában. A csillogás már-már minimalista. Ebben a trendben az arany szín a domináns, ami olyan természetes tónusokkal kombinálható, mint a bézs és a zöld.

6. trend: Poetikus, romantikus  stílus

Ebben a stílusban sok művészi, játékos dizájn finom színekkel kombinálva jelenik meg. Színpalettája a szürke, a finom zöld, a fehér, a romantikus piros és az égszínkék. A finom világoskék árnyalatok a hópelyhekre, a jeges téli tájakra emlékeztetnek. E stílusnál különösen kedvelt a virág- és inda díszítés.

Remélem ezzel a rövid kis összefoglalóval segítséget kaptak karácsonyfájuk „felöltöztetéséhez”.

Fotók: pinterest.com

Ács Klára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük