Divat/Divathírek, Divat/Szépség, Egyéb kategória, Otthon

Gyerekek a karácsonyfa körül

Outfit stílusok 2022

A karácsonyi ünnepek az év legszebb napjai közé tartoznak. Ilyenkor nemcsak a környezetünket, az otthonunkat, de a lelkünket is ünneplőbe öltöztetjük, amihez szorosan kötődik  megjelenés is akár szűk családi körben, vagy népes társaságban telnek e jeles napok. A hölgyek karácsonyi viseleteiről már szóltunk, de mi újság a gyerekekkel?

Gyerekeknél különösen fontos, hogy az ünnepi ruhájuk a divatosság mellett kényelmes is legyen. Bársonnyal, csipkével, csillogással és egy pár kiegészítővel a gyerekeket is fel lehet ünneplőbe öltöztetni. Az olyan szövetek, mint a jersey, kord, vagy a kötöttek gondoskodhatnak  a kényelemről, a selyem, a bársony a csipke, a flitteres csillogó anyagok pedig bájról, a sikkről is és a divatról. Sokan szeretik a norvégmintás vagy a vidám rénszarvasos pulóvereket, de bizonyos  helyzetekben már ünnepélyesebbre kell venni a figurát

Nézzünk néhány stílusirányt!

Éjék és arany mennyei párosítás

Gyertyák,meghitt fények, tiszta, csillagos égbolt inspirálja ezt a trendet, ami a sötétkék tónusokban és a meleg sárga párosításban jelenik meg.

Fiúk: Sportos és elegáns egy sötétkék kordbársony nadrág fehér inggel és  csokornyakkendővel. A lazaságról pedig egy kis bőr csizma gondoskodik.

Lányok:  kék selyem, bársony vagy finom ruha különleges fehér gallérral vagy sárga övvel,  kis balerinacipővel, vagy pántos papucscipővel teljesítik ki a bájos megjelenést.

Karácsonyi ünnepi pirosok

A klasszikus karácsonyi színek mint a piros, a zöld nemcsak a karácsonyfa divatban, de a gyermeköltözetekben is örök színkombinációnak számít.

Fiúk: Piros kötött mellény csillagocskákkal és kordnadrág vagy farmer egy klasszikus összeállítás, amit más alkalmakkor is fel lehet venni. Menő hozzá a sportcipő.

Lányok: Cool és stílusos a szűk fekete nadrág élénk színű pólóval. Egy kedvenc kiegészítő ehhez a strasszal díszített csillogó kis táska. Ennél az összeállításnál egy őrült csizma teszi fel az í-re a pontot. Ennek a témának egy másik vonulata a flitteres, tüllel kombinált szoknya vagy pörgős ruhácska. A bársony, a selyem, a puha flanell vagy a vékony pamut szövet kedvelt anyagai a karácsonyi lányka öltözeteknek.

Kockák minden mennyiségben

Ebben a témába kell megemlíteni, az örökzöld, főleg Amerikában és a britteknél divatos, piros kockás, vagy skótkockás megjelenést.  Nadrágok, szoknyák, ruhák, kis kiegészítők – csokornyakkendők, masni kitűzők, szalagok, kis táskák. Ez az irányzat a család minden tagját karácsonyi hangulatba öltözteti.

Fiúk: kockás ingek farmerral, vagy kord nadrággal sportcipővel vagy rövid csizmával, de lehet elegáns szövetnadrág, fehér inggel és piros kockás csokornyakkendővel máris karácsonyi hangulatot áraszt.

Lányok: kockás pörgős ruhácska, vagy rakott szoknya fehér vagy piros sima, vagy csipkés blúzzal ugyancsak vidám karácsonyi összeállítás, amit pántos -, vagy balerina cipő egészíthet ki. De látni sportcipős változatot is.  

Trendi és laza

Ez a megjelenés tele van kényelemmel, karácsonyi mókával.

Fiúk: Szarvasos, télapós, fenyős, őzikés és egyéb vicces pulóver vagy hosszú ujjú póló szövetnadrággal, vagy farmerral remek összeállítás mókázáshoz, játékhoz. Sapka és sportcipő a téma kiegészítői. Ez az összeállítás lányoknál is szóba jöhet.

Lányok: Könnyű pamut ruha egyesíti az ünnepélyességet és a kényelmet. Kiegészítőként a hajpánt és a mogyoró színű kis csizma teszi teljessé a megjelenést.

Ezenkívül ki-ki ízlése szerint alkothat további stílusokat, hiszen itt nem esett szó a kis hercegnőkről és az öltönyös kisfiúkról.

Minden kedves olvasónknak békés karácsonyi ünnepeket kívánok!

Ács Klára

Fotók: pinterest.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük