Divat/Divathírek, Divat/Szépség, Egyéb kategória

Ha november, akkor Budapest Fashion Week

Mint mindig most is izgalmas sokszínűség jellemezte a 14 tervező kollekcióját felvonultató 27. Budapest Fashion Weeket, melynek ismét a Városligeti Műjégpálya Díszterme adott helyet.

Borús hangulatot árasztó kreatív öltözetektől, punk inspirációin, játékosságon,  maszkulin öltözékeken át, a könnyed eleganciáig, a lágyan libbenő hernyóselyem és csillogó luxus kollekciókig minden stílus képviseltette magát a kifutón.

A sajtóanyagban így foglalják röviden össze az idei bemutató jellemzőit:” Színes, izgalmas, egyszóval kihagyhatatlan a „gardrób” kaméleonok számára.”

Vendég tervezőként üdvözölhették az ukrán származású Sidletsky-t, Szerbiából Susana Peric-et és az Olaszországból visszatérő Eli.B – designereket.

Mivel én a Fashion Week második napjának tervezői kollekcióit láttam, melyek között a modern, visszafogott vonalvezetésű fiatalostól a csillogó luxus öltözetekig minden ízlésvilág és korosztály megtalálhatta a számára kedves stílust. Én két tervezőt emelnék ki, remélve, hogy nem bántom meg a többieket!

C’est moi Silk Art

Császár Magdolna, e márkanév megteremtője. Kollekciójában csodálatos színekben libegő-lebegő valódi selyemre kézzel festett alkalmi ruhák, kaftánok blúzok, szoknyák, sálak és stólák varázsolták el a közönséget. A ruhák alapja fehér selyem, amire kézzel, ecsettel készülnek a minták és a szebbnél-szebb színek. Festett motívumait a természet ihlette: virágok, rózsák, pipacsok, tekergő lótuszok, pávák szitakötők. Rohanó világunkban szükség van a szépségre és a színek gyógyító erejére, melyek áthatják a tervező kollekcióját. A ruhákat sálak, stólák és üde fejdíszek egészítették ki.

Suzana Peric,

 A  20 éves múlttal rendelkező, elismert szerb divattervező Glam Galaxy kollekcióját mutatta be, melyben a hagyományos kánonok megtörésével új megvilágításba helyezi a női kosztümöket. A blézerek hordható művészi alkotásokká, a blúzok és fűzők a nőiesség erejét hangsúlyozó második „bőrré” válnak. A kollekciót az arany, ezüst és a fekete uralják. Az átlátszó neccek, merész szabásvonalak, gyöngyök és kristályok érzéki hatást keltenek.

Ezzel a néhány képpel csak némi ízelítőt tudtam adni a Budapest Fashion Week 3 napjáról, de ezek a fotók is bizonyítják a kollekciók sokszínűségét és minőségét.

Fotók: Zsoccfoto

Ács Klára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük