Divat/Szépség, Egyéb kategória

Bőrfiatalító tippek 50 + felettieknek

Sokan akkor gondolunk komolyabban a bőrápolásra, amikor megjelennek az első mélyebb ráncok az arcunkon. Ezután gyorsan megvesszük az első drága arckrémet amellyel megpróbáljuk megállítani a bőröregedést, illetve visszamenőleg meggátolni. Ez azonban nem ilyen egyszerű. Ahhoz, hogy valóban számunkra megfelelő krémet vásároljunk, tudni kell milyen a bőrtípusunk, van-e valamilyen bőr rendellenességünk, pl. pattanások, mitesszerek,ekcéma. Ezekre a kérdésekre a kozmetikusa tudja megadni a választ. Tehát, krémeink kiválasztása előtt mindenképpen beszéljünk kozmetikusunkkal, ha kell, bőrgyász szakorvossal.  Egy azonban biztos, minél előbb elkezdjük a tudatos bőrápolást, annál nagyobb az esélyünk az egészséges és szép bőrre.

A bőr öregedése

A fogyáshoz hasonlóan a bőrápolás eredményeit sem lehet egyik napról a másikra észrevenni. A bőrnek időre van szüksége, ahhoz, hogy regenerálódjon. Ezért ha konzekvensen ápoljuk a bőrünket, – a bőrünk ezt meg fogja köszönni nekünk!

A bőröregedés egyik első jele a bőr szárazabbá válása. Ez egy természetes folyamat, amit egészséges életmóddal késleltetni lehet.  A kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás, sok testmozgás és a lehető legkevesebb stressz, a megfelelő minőségű és mennyiségű alvás a gyönyörű bőr és az általános jóllét kulcsa. Ezért javasoljuk 50 éves kor felett is a sportolást, pl erőnléti edzést, úszást, jógát, gyors gyaloglást és az egészséges táplálkozást.

Fő probléma a változó kor

Néhány nő 50 éves korára már túl van a változó koron, mások éppen benne vannak. Ilyenkor komoly változások mennek végbe a szervezetben és az egészségi állapot is romlik. Ezen nem lehet változtatni, de az általános egészségi állapoton lehet javítani.

A menopausa alatt a hormonális átállás gyakran bőrproblémát is okozhat, mint pattanások, kiütések, bőrpír. Ebben az időben jelennek meg az első öregségi foltok és a bőr már kevésbé tudja tárolni a nedvességét. Ezért ideálisak ebben a korban a natúr kozmetikumok, melyek nemcsak tárolják a nedvességet, hanem meg is kötik.

10 bőrápolási tipp az érett bőr számára

50 évesnél idősebbeknek ajánlott enyhe, hidratáló és nedvességet megkötő bőrápoló termékekhez fordulni. A természetes alapanyagokból és alkohol nélküli készült arckrémek ideálisak az irritált és érzékeny bőrre.

Összeállítottunk 10 tippet, amelyeket könnyen beilleszthetünk a mindennapi életünkbe. Hosszútávon ezekkel a kis trükkökkel is jó eredményeket érhetünk el.

1. Kerüljük a forró zuhanyt!

Forró zuhany vagy forró fürdő segít a kikapcsolódásban egy nehéz nap után, de nem tesz jót a bőrnek. A forró víz irritálja és feszíti a bőrt – ezek felesleges ingerek, a víz bőrbarát beállításával azonban megkímélhetjük a bőrünket. Minden zuhany után és minden fürdő után hidratáljuk gazdagon a testünket.

2.  Peelinggel a bőrhámlás ellen

A holt bőr nem csak a baktériumok szaporodási területe, hanem megakadályozza a friss levegő bejutását is a bőrbe, ami miatt a bőr nem képes lélegezni. A rendszeres peelinggel könnyen megszabadulhatunk az elhalt hámsejtektől. Zuhanyozáskor vagy fürdéskor használjunk durva kesztyűt vagy szivacsot. Pilling során eltávolodik a bőr felső rétege, és emiatt a bőr gyorsabban veszíti el a nedvességét, ezért meg kell védenünk a bőrt a kiszáradástól.

3. Természetes bőrápoló az egészséges bőrért

Az alkoholt tartalmazó krémek, tusfürdők és parfümök megfosztják a bőrt a nedvességtől. Ezért csak olyan bőrápoló termékeket használjunk, amelyek a lehető legtermészetesebb növényi alapanyagokat tartalmazzák. Számos tartósítószert, illatanyagot és színezéket tartalmazó krém irritálhatja a bőrt, ezért az nem ajánlott.

4. Smink eltávolítása

Minden este alaposan távolítsuk el a sminkünket, mivel annak részecskéiben a nap folyamán felhalmozódik a zsír, a por és az izzadság, ami táptalajt jelent a baktériumok számára – ezt ne hagyjuk a bőrünkön! A természetes alapú sminket is le kell mosni minden nap, hogy az arcbőr lélegezni tudjon és regenerálódjon.

 

5.  Mondjunk le a napról a ragyogó bőrért!

Mindenki tudja, hogy a közvetlen nap káros a bőrre. Ennek ellenére sokan nem védik magukat a romboló UV sugárzás ellen.  Az érett bőrnek, már 50 éves kortól szükségszerűen fokozott védelemre van szüksége. Ne felejtsük el megvédeni a bőrt nem csak a napozás során, hanem a nap folyamán is. A legjobb, ha UV sugárzás ellen védő nappali arckrémet használunk, így a bőr minden helyzetben jól védett.

    6 . Sok ital fogyasztása lelassítja a bőr öregedését

Sok folyadék fogyasztása nem csak az anyagcsere szempontjából fontos. Ha nem tudunk sok vizet inni, akkor együnk sok vizes zöldséget és gyümölcsöt, például uborkát, dinnyét, salátát, cukkinit és epret.A gyümölcslevekkel és üdítőitalokkal azonban legyünk óvatosak, mivel ezek nagyon sok cukrot tartalmaznak. Főzzünk egy teát, és édesítőként cukor helyett használjunk pépesített gyümölcsöt.

 

 

7.  Nem csak az arcbőr ápolására van szükség

Az arcon kívül a bőrápolás során figyelni kell a nyakra és a dekoltázsra is. Végül is ezek a testrészek ugyanolyan környezeti hatásoknak vannak kitéve, mint az arc. Ne felejtsük el minden nap bekrémezni a karunkat, a kezünket, a lábunkat, és hasunkat sem. Különösen a könyök és a térd vékony bőre szárad ki gyorsan.Válasszunk minőségű krémet, mely valóban hatékonyan   segít bőrünket fiatalabbá varázsolni!

 

8.  Hidratáló maszkok

Mivel a bőr 50 éves kor felett a nedvességet már nem képes olyan jól tárolni, ezért rendszeresen hidratálni kell. Tehát kényeztessük magunkat hétvégén, vagy ha van több időnk, tegyünk fel egy jó minőségű hidratáló maszkot. Hagyjuk jó ideig hatni, majd használjunk olyan krémet, amely megköti a bőr nedvességét.

 

9.  Arcmasszázs

Az arcmasszázs ellazítja a ráncokért felelős arcizmokat. Ezen felül a masszázs elősegíti a bőr vérkeringését. Ha nem tudunk kozmetikushoz menni, akkor este, amikor már ágyban vagyunk, masszírozzuk finoman az arcunkat, mindig a közepétől a halánték és a fül felé haladva. Ez egyébként segít az elalvásban is.

 

10.  Fontos a megfelelő szemüveg a ráncok ellen

A túl gyenge vagy túl erős szemüveg nem csak fejfájást okoz, hanem a szem és a homlok körüli kis ráncokért is felelős. Ha nem megfelelő szemüvegünk dioptriája, akkor, észrevétlenül hunyorítunk, ami ráncokat okoz. Ezért a szemüveget az optikus rendszeresen állítsa be. A napszemüvegünket is mindig vigyük magunkkal, hogy ne kelljen még napsütésben sem hunyorogni.

 

 

Végezetül még néhány megjegyzés a leírtakhoz. Mint láttuk, a bőr öregedését az életmód, a mozgás, a táplálkozás jelentősen befolyásolja. Azt is tudjuk, hogy a zöldségek és gyümölcsök, melyek régen a legfontosabb vitamin- és ásványi anyag forrásaink voltak, mára sajnos veszítettek töménységükből és, ezért a szervezet, valamint a bőr öregedését is gátló, a különböző vitaminokat, mint: a C-vitamin, D-vitamin, vagy ásványi anyagokat, mint pl. a szelén ajánlatos pótolni étrend-kiegészítők vagy krémek segítségével. A változókori problémák leküzdésében pedig fontos szerephez jut a megfelelő stresszkezelés, mert valljuk, be sok hölgy társunk ebben az átmeneti állapotban, bizony érzékenyebb a mindennapok frusztrációira.

Ha követjük ezeket az egyszerű tippeket, akkor már sokat tettünk a bőrünkért. Kezdjük ma egy céltudatos és tudatos bőrápolással, hogy még tíz év múlva is ragyogó arcbőrrel rendelkezzünk, és csak gyönyörű nevetési ráncokkal rendelkezzünk!

   Ács Klára

 

 

Forrás: Haare and Makeup

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük