Egyéb kategória

Homewear elegancia karácsonykor

Mit is takar pontosan a homewear FOGALOM? Természetesen ruházatot, mégpedig a nappal és az éjszaka között hordható, olyan kényelmes otthoni ruha darabot, melyet a kerítésig lehet viselni, vendéget azonban nem szabad benne fogadni. Mondhatnánk a fehérnemű egyik rokona. A nagy fehérnemű gyártó cégek minden szezonra  külön háló – és homewear kollekciót mutatnak be, mely kollekciók a fehérnemű és felsőruházati divatirányzatok ötvözeteként jönnek létre. Azért érdemes a homewear fogalmat megjegyezni, mert ez átfogóbb és sokoldalúbb, mint a magyar fordítású otthoni ruha. Ebbe a fogalomba a ruházaton kívül már benne foglaltatik egy életmód, egy életérzés is a kocogástól az esti tv nézésig és összebújásig, ám az igazán elegáns, szemet gyönyörködtető homewear darabok csak ritkán kerülnek látótérbe.

Karácsony közeledtével elkezdjük díszbe öltöztetni a lakásunkat és már azon is törjük a fejünket,  mit vegyünk fel Szent este, mit, amikor jönnek a rokonok, a gyerekeket, vagy éppen mi vagyunk vendégsége hivatalosak. Vannak azonban olyan hölgyek, urak, vagy párok, akik szereik, önmagukban otthon, meghitt hangulatban tölteni az ünnepeket. Vagy mi van azokon az estéken, vagy délutánokon, amikor már túl vagyunk a vendégeskedéseken, de az ünnepi hangulat még javában tart? Ekkor kerülhetnek elő a szép, elegáns, minőségi homewearek, pongyolák, köntösök. Ilyenkor még éjszakára is a szebbik pizsamánkat vagy hálóingünket vesszük fel. Cikkemben a Christina Stúdió, Sárosi Krisztina tervezte karácsonyi kollekciójából láthatnak néhány kedvcsináló darabot.

Homewear trendek 2023

Az idei trend vezérgondolata: Jól öltözötten relaxálni, aludni, összebújni stílusosan. Divatos a selyem, a szatén, a finom plüss, a simogató gyapjú, a finom flanel, a teddy, a jersey és a mohair.

A trendek három fő téma köré épültek.

1. Divatos pizsamák

A tervezők már egy ideje pizsamára emlékeztető modellekkel jelennek a kifutókon. A homewear és a divatos megjelenés keveréke pedig tökéletes nem csak a home office-ban (otthoni irodába) vagy a bezártság idejére, az otthoni lazulásra, de elegáns anyagminőségekben a karácsonyi ünnepek alatti otthoni időtöltésre.  A viszkózból vagy selyemből készült kétrészes pizsamák kényelmesek, és egyáltalán nem slamposan, sokkal  inkább elegánsak hatnak– és azonnal kényelmes érzést keltenek. A pizsamát kiváló minőségű szaténból, selyemből vagy viszkózból készült kimonóval vagy pongyolával is gyönyörűen feldobhatjuk és ez így tovább növeli a kellemes hangulatot. Egyszerre stílusos és praktikus.

2.  Hangulatos pulóver

Bebújós pulóver: a meghittség megtestesítője,ami azonban nem csak az otthoni ruházat kötelező darabja.Viselheted farmerrel vagy harisnyával is.Egy túlméretezett, kényelmes összebújós, puha pulóver is megfelelő választás az otthon töltött időre.A legjobb, ha tényleg túlméretezett és hosszú, így kényelmesen összebújhatsz, bekuckózhatsz. A teddy gyapjúból, gyapjúból vagy – ami a legjobb – kasmírból készült modellek jó közérzetet biztosítanak, és jól is néznek ki.Egyébként ízlés kérdése, hogy végül egy XXL formátumú pulóver vagy pulcsi vagy akár kardigán mellett döntesz.A lényeg, hogy hangulatos legyen!

3.  Jogging

Karl Lagerfeld egyszer azt mondta: „Ha valaki melegítőnadrágot hord, elveszíti az irányítást az élete felett.” Szerinte ez no-Go darab a divat világában. Ezzel ellentétben azonban a joggingruha különösen népszerű, ha otthoni viseletről van szó, de valóban nem sok köze van a tipikus „táskás megjelenéshez”. Ma már több színben is vannak jogging „öltönyök”  nem csak szürkében vagy barnában, alaktalan formában és már nem is terjedelmesek. Divatos például a szűk szabású jogging nadrág, ami, vastagabb anyagból készült. Egy menő, hozzáillő kapucnis pulcsival kombinálva elegáns otthoni viseletet varázsolnak.

Jobb  hangulatot árasztanak pl.: a lila, rózsaszín, sárga vagy világoskék színekben pompázó együttesek.

Christina Stúdió

Végül ejtsünk néhány szót a képeken látható modellek tervezőjéről Sárosi Krisztináról, aki 25 éves tervezői tapasztalattal a háta mögött álmodja meg a szebbnél szebb elegáns hálóingeket, pizsamákat, köntösöket és pongyolákat. Bemutatkozójukban a következőket írja a tervezőnő:

„A Christina Studio mintegy 25 év tervezői tapasztalatával és széles kínálatával az egyediség és elegancia fontosságát hirdeti, legyen szó éjszakai viseletünkről, alkalmi öltözékünkről vagy színpadi fellépő ruhánkról. Hisszük, hogy az anyagok minősége, ruháink kényelmessége, az egyediség még ma is időtálló értékkel bírnak a ruhatervezésben. „

Érdemes felkeresni belvárosi üzletüket, ahol számos „csodával” találkozhatnak, vagy megtekinteni honlapjukat: www.christinastudio.hu

Üzletük címe: 1052 Budapest, Semmelweis utca 8.

Telefon: +36 (30) 950 7096

Fax:       +36 1 394-1026

Email: sarosikriszta@gmail.com

Ács Klára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük