Divat/Divathírek, Divat/Szépség

Kerülendők a plus size méretű hölgyek ruhatárában

Előző cikkemben már említettem, hogy a plus size méretűek számára a megfelelő ruhatár kialakítása sokkal nagyobb kihívást jelent, mint manöken alkatú társaiknak. Sokkal biztosabb önismeretre és öltözködési-, illetve divat alapismeretre van szükségük. Az alábbiakban néhány tanácsot olvashatnak arról, mi nem ajánlatos egy gömbölyded hölgy ruhatárában.

Rövid derekú nadrágok

A csípő vagy a normál nadrág derékmagassága telt alkatnál bevág a csípőnél, ami nem szép, mert a párnácskák a derékon előbukkannak. A magasabb derékrészű nadrágok viszont, legyen  az ceruza – , cső-  skinny szabású farmer vagy szövetnadrág, a hasat és a csípőt jól elfedik, leszorítják a hasat és így elkerülhető, a „puff” hatás.

Nagy minták

A minták ugyan nem tilosak még a plusz size méretű nők esetében sem, de óvatosan kell bánni velük. Az első tudnivaló, hogy ne alkalmazzunk túl sokat belőlük! Tartózkodni kell az extravagáns mintakísérletektől, a nagy mintáktól is! Jobb választás, ha az öltözéken kiválasztunk egy mintás részt, pl. a szoknyát, vagy a nadrágot, vagy a blúznak egy részét, amely mintás.

Őrült trendek

Még egy gömbölyded divatrajongónak sem kell lemondania a stíluskísérletekről. Egyes trendmodelleket azonban 40 – es méreten túl egyszerűen nem is készítenek el. Miközben a divatos hímzéseket és mintákat, az olyan retro elemeket, mint az átkötős ruhák és az 50-es évek szoknyái, viselhetik, addig el kell kerülni az olyan trendeket, mint a túlméretezett, lágyan omló fodrok, a szűk forró nadrág és a hasat szabadon hagyó topok. A kiegészítőkkel: a szemet gyönyörködtető nyakláncokkal, táskákkal vagy szokatlan cipőkkel viszont kitombolhatja magát a divatrajongó és különleges megjelenést kedvelő.

7/8 hossz és lapos cipő

A midi szoknyákhoz, a Marlen – nadrágokhoz, vagy a visszahajtott szárú fiús farmerekhez ajánlatos magasabb sarkú cipőt felvenni. A lapos cipők, mint a balerinák, a sportcipők, a papucscipők vagy mokaszinek, még szélesebb, molettebb és alacsonyabb hatást keltenek, és hamarosan plumpnak érezheti magát az ember lánya. Kényelmes alternatíva: a törpe tűsarkú körömcipő (pumpsök kis sarokkal).

Keskeny vállpántok

Attól függően, hogy milyen széles a felsőtest, kerüljük a keskeny pántokat, például a  spagetti pántos pamut topokat, mert ezek még jobban szélesítik a mellkast. Könnyed ujjak vagy széles pántok tartást adnak és gondoskodnak a megjelenés optimális hatásáról.

Díszítő részletek a mellrészen

Ha nem akarjuk, hogy a mellünk még nagyobbnak látsszon a következőkre kell odafigyelni! Mellzsebek, lágyan leomló nagy fodrok és további feltűnő részletek a mellrészen még nagyobbnak tüntetik fel azt a területet. A decens felsőrészek tartoznak a jó választások közé. Jobb egy egyszerű póló vagy egy blúz, semleges színben, mint a fehér, a kék, vagy a fekete, mint egy agyon díszített mellrész. Ha szeretnénk jobban feldobni a megjelenésünket, ne egy feltűnő topot, hanem egy szemet gyönyörködtető alsó részt, például nyomott mintás nadrágot, vagy szoknyát válasszunk!

Rövid állású kiskabátok, dzsekik

Egy kabát rövid, hasat szabadon hagyó szabással, egy rövid blézer a plus size nőkön inkább előnytelen, mivel a testet optikailag torzítja, és még kövérebb megjelenést eredményez. Jobb választás az enyhén túlszabott fazonú blézer és kiskabát, ami lazán hat anélkül, hogy a problémás terület látszana.

Végül 3 vásárlási tipp plus size méretű hölgyek részére

  1. A molett nők is beilleszthetik ruhatárukba az alkatuknak megfelelő trendi darabokat.
  2. Ruhatáruk alapját azonban a divatos örökzöldeknek – klasszikus ruhák, szoknyák, maga állású, derékban becsípett nadrágok, sima blúzok, pumpsok, egymással felcserélhető kombi darabok: pl laza blézer, tökéletesen álló farmerok – képezzék. Ezek azok a ruhadarabok, melyek, mindig biztonságot adnak.
  3. Az A és O vonal a „ jól lenni” érzetét adja. Éppen egy molett alaknál még fontosabb, hogy a ruhában jól érezze magát. Végül is, aki a külsejével összhangban van, kisugározza a megelégedettséget. Ha bevásárló körútunkon bizonytalanok vagyunk önmagunkban egy részletnél, idézzünk vissza egy pillanatképet az otthoni ruhatárunkra a végső vásárlás eldöntésénél. A legtöbb plus size méretű márka egyébként könnyedén megvásárolható a népszerű online áruházakban és a divatportálokban.

A cikkben illusztrációként szereplő képek, a helyes ruhadarabokat jelenítik meg

Fotók: pinterest.com

   Ács Klára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük