Divat/Szépség

Divat, az öltözködés fűszere

Nekem vesszőparipám, mi több meggyőződésem, hogy az emberek megjelenése, melynek egyik legfontosabb eleme az öltözködés, ez pedig magába foglalja a divatot is, ugyanúgy hozzátartozik az adott város képéhez, mint az épületek, műemlékek, vagy az utcák tisztasága. Elgondolkodtak már azon, hogy miért lehet a metrón, a villamoson rögtön megismerni a nyugati turistákat, még akkor is, ha nem hátizsákkal közlekednek? Azért, mert harmonikusan öltözködnek. Nemcsak a jobb minőség, hiszen az ma már nálunk is elérhető, hanem a színek megfelelő használata miatt – bár ez nem tudatosul bennünk első látásra.

Ezt mi is megvalósíthatnánk, ha figyelnénk rá. Sokan persze erre csak legyintenek. Kisebb gondom is nagyobb annál. És bele sem gondolnak abba, hogy napjainkban egyre nagyobb szerepet játszik a divat, vagy ha az jobban tetszik: a megjelenés. Lehet, hogy sokan túlzónak tartják ezt a megjegyzést, de higgyék el, ez nem túlzás. Ma, amikor a külsőség sok esetben többet nyom a latba, mint a mondanivaló, senki nem legyinthet.  „Ruhája szerint fogadják az embert és esze szerint eresztik el” – tartja egy amerikai mondás. Különösen így van ez az üzleti életben. (Későbbiekben erről is ejtünk szót.) És, ha ez így van, akkor máris megjelenik a divat, persze okosan, nem minden áron.

Tudják ezt a divat diktátorok és stílusirodák is, ezért minden szezonra több irányzatot is kidolgoznak és ajánlanak. Így mindenki, legyen XS vagy XXL –es méretű, szőke vagy barna, tud választani magának az aktuális divat kínálatából. Itt azonban néhány dologra fel kell hívni a figyelmet! Egyrészt ismét a színek fontosságára, másrészt a testalkatra, a korra és az alkalomra! A teljesen trendi darabok mellett vannak örök klasszikus darabok, mint a Chanel-kosztüm, a kis fekete, ami a kiegészítők változtatásával szinte minden alkalomra felvehető, vagy egy elegáns nadrágkosztüm, egy divatos táska, kendő vagy bizsu, melyek szintén nem hiányozhatnak egy női ruhatárból.

És végül, egy mindig felvehető „kis fekete”, ami egy szép gyöngysorral alkalmi, egy nagy piros, vagy tarka kockás sállal, vagy vállkendővel hétköznapi utcai, egy blézerrel irodai vagy üzleti megjelenést biztosít.

Szóval, kedves hölgyeim és uraim, a divat nem holmi cicomaság, hanem fontos meghatározója a jó megjelenésnek, vagy ha úgy tetszik, az öltözet fűszere!

Fotók: pinterest.com

     Ács Klára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük