Divat/Divathírek, Divat/Szépség, Egyéb kategória

Karácsonyi dress code, avagy mit vegyek fel karácsonykor?

Hamarosan megérkezik az év legfényesebb ünnepe a Karácsony. Ilyenkor nemcsak a szenteste toilette-je fontos, de a munkahelyi partik, családi-, vagy baráti látogatásoké is. Ahány alkalom, annyi öltözködési kihívás.

Karácsonykor minden ünnepi fényben ragyog és ez alól nem lehet kivétel az öltözködés sem. Így minden évben felvetődik ugyanaz a kérdés: mit vegyek fel karácsonykor? Egy elegáns ruhát vagy egy kényelmes kombinációt, és milyen legyen a színe? Fekete, fekete/fehér, piros, vagy valami szokatlan? A karácsonyi öltözet majdnem olyan fontos, mint a karácsonyi menü.

Nos, legyen az öltözet ünnepi, nemes eleganciát sugárzó, nem túl feltűnő és ami mindezt lehetővé teszi, az a ruha anyaga. A ruhának azonban nem kell estélyinek lennie. A legfontosabb, hogy jól érezzük benne magunkat.

A csillogó, selymes anyagok, a lamé, a lurex és a finom bársony nem mindennapi hangulatot árasztanak. Egy virágos vagy csillogó mintás blúz szemet gyönyörködtető lehet. A fémes elemekkel díszített pulóverek és pólók is csilloghatnak.  

Ha egy enyhe üzleti eleganciával szeretnénk feldobni a megjelenésünket használhatjuk a klasszikus fekete-fehér kontrasztot és a közöttük lévő szürke árnyalatokat. Mindig jó választás lehet a Chanel stílus is. Idén nagy téma a rakott, illetve a plisszé szoknya. Ha egy hosszú plisszét  túl soknak érzünk  választhatunk egy gyönyörű midi szoknyát is, ami általában lefelé kicsit bővül. Legyen szó uni színekről divatos árnyalatokban, fényes metálról vagy a trendi jacquardról, ezekhez az általában térdig érő szoknyákhoz számos top lehetőség kínálkozik.

A  masni – és csomó díszítések is nagyon népszerűek idén. A kifinomult brossok, masnik különösen jól mutatnak a blúzokon és a gyapjú pulóvereken. A ruhák mellett idén különösen kedveltek az overallok és a nadrágkosztümök is. Ha nincs kedvünk a klasszikus feketéhez, válasszunk tompított színeket, mint: sötétkék, olívzöld vagy bordó. A rikító színek: a korall vagy a jég kék ugyan trendszínek, de jobban megfelelnek az újévi ünnepségekre.

Az elmúlt években a kötött pulóver végre levette poros arculatát. Idén télen is divatos darab, és természetesen a ünnepekről sem hiányozhat. Téli motívumokkal,- vicces karácsonyi-, vagy norvég mintával, fényes fonalból, túlméretezett fazonban, karácsonyi színekben vagy uniban találkozhatunk velük. A norvég pulóver az ünnepek igazi klasszikusa és az is marad. Ha azonban  kicsit finomabbat szeretnénk, választhatunk a mintás pulóver helyett egy színű, V-nyakú modellt, amit kombinálhatunk egy érzéki csipke toppal. Ideális kombináció például egy kötött pulóver tüll szoknyával  és fémes sarkú cipővel.   A színek összeállításánál válasszuk az elegáns tónusokat (piros, fekete, arany) és figyeljünk az arányokra: felül színes, alul semleges vagy fordítva.

Végül röviden a  karácsonyi öltözetek kötelező és no-go szabályairól:

1. Az általános szabály: az elegancia a mozgásszabadság felett áll.

2. Minden eleganciát sugárzó, csillogó anyag, a tüll, a csipke, a bársony, a lamé  tökéletesen passzol a karácsonyi ünnepekhez.

 3. Hideg ellen prémes stóla vagy szőrmemellény ajánlott. Ezek melegek, és sokkal ízlésesebbek, mint a kötött vagy a gyapjú vállkendő vagy mellény.

4. A színek kiválasztására is ügyeljünk! Az élénk színű darabokat most hagyjuk a szekrényben. Ünnepekre ajánlott: arany, ezüst, bordeaux-i bordó és természetesen fekete. Ha valami színesre vágyunk, választhatunk egy mély vörös vagy a sötétkék trendszínt.

5. Kiegészítők kötelező darabjai a csillogó fülbevalók! Legjobb, ha szép, nagy, és kristálykövekkel van kirakva.

6. No-go: bőrszínű harisnyanadrág. Ezek gyorsan olcsóvá teszik a csillogó ruhánkat. Inkább egy mega necces harisnyanadrágot vagy a klasszikus feketét válasszunk!

Fotók: Pinterest.com.

Ács Klára

KONTATTO

K. TSANIKIDIS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük